Catalán

Per tot el món la gent s’està unint per lluitar contra la CULTURA DEL COTXE. Un moviment creixent que s’està fent sentir cada cop més a través de les fronteres nacionals i les barreres de llengua per tal de salvar la Terra de la destrucció.

Carbusters va néixer…

…el 1997 a la Conferencia de Ciutats Sense Cotxes quan aquest moviment internacional es va trobar per primer cop per discutir, intercanviar idees i prendre decisions. Carbusters es va crear per continuar amb la forta empenta generada a la Conferencia. Tant aquesta pàgina web com la revista, tenen per objectiu proporcionar informació d’última hora sobre els diversos moviments Sense Cotxes, sobre tàctiques directes d’actuació, transport alternatiu, supervisió de la indústria, il·lustracions i molt més… però estem oberts a idees i per això si tens qualsevol suggerència sobre què més podríem fer, fes-nos-ho saber!

L’any 2004 varem fundar oficialment la World Carfree Network (Xarxa Mundial Lliure de Cotxes). El paper de World Carfree Network és ajudar a unificar, construir i mantenir viu el moviment internacional Sense Cotxes, i informar, motivar, publicitar i donar suport a tots els grups i persones que lluiten contra el domini i la capacitat de destrucció del cotxe. Una de les nostres activitats és publicar la revista Carbusters.

“Nosaltres” som un equip de quatre voluntaris internacionals que treballem des de Praga, a la República Txeca, i que estem ajudats per molts grups i persones en el moviment Sense Cotxes.

A vegades, pero, enclaustrats a la nostra reduida oficina, respirant el refrescant aire ple de fum, comencem a sentir-nos una mica sols i ens preguntem si algú allà fora creu que la nostra feina, ja sigui la revista, el butlletí online mensual o aquesta pàgina web, és útil, entretinguda o interessant. Per tant, si t’agrada el que fem i vols enviar-nos un missatge d’amor i fer-nos contents, envia’ns un e-mail!

WORLD CARFREE NETWORK

A més de la revista Carbusters, la World Carfree Network treballe en els següents projectes:

El primer dia sense cotxes, que va celebrar-se el 21 de setembre del 2000, va ser un enorme exit i té cada cop més resso. Aquest esdeveniment anual, planejat per cada tercer dijous de setembre, l’estarem repetint fins que cada dia sigui un dia feliç i sense cotxes o fins que aquesta tactica ja no sigui efectiva en la lluita contra la dominació del cotxe.

LA REVISTA

La revista trimestral Carbusters està produida per un equip internacional d’activistes a Praga, República Txeca. És una revista de 32 pàgines que critica la cultura de cotxe de la nostra societat i explora alternatives positives.

Carbusters té com a objectiu servir a la vegada com una font d’informació i una crida a l’acció, proporcionant un ventall de continguts, des d’idees per a l’acció directa fins als últims avenços científics, articles de fons que toquen temes com “Conduir com una Addicció” o “Visions de l’Ecociutat”, notícies a nivell mundial i fins i tot còmics que se’n riuen del cotxe i les indústries petroleres.

La revista comparteix informació, idees i recursos amb el moviment i informa una audiencia més àmplia d’accions sobre transport i campanyes que tenen lloc a tot el món. D’aquesta manera Carbusters pot inspirar nous activistes i nodrir els ja existents. La revista vol ser tan accessible com sigui possible per sobre de les fronteres nacionals (incloent resums dels principals articles en diverses llengües).

Carbusters està orgullós de ser un Membre de la Col·lectivitat de Notícies Independents.

Carbusters BUTLLETÍ ON LINE

A més de la revista en paper, publiquem un butlletí mensual i informatiu que enviem via e-mail a centenars de persones. Aquest butlletí es publica en anglès, francès, alemany i esperanto.

Cada butlletí està reple de les últimes notícies del moviment Sense Cotxes, de les campanyes anti cotxes, del calendari d’esdeveniments i d’anuncis de feina. És simplement l’eina ideal per estar informat sobre el que passa pel món.

Des d’aquí et pots subscriure al butlletí i començar a rebre’l des del proper número.

CENTRE DE RECURSOS

El Centre de Recursos de World Carfree Network, en constant expansió, vol facilitar l’intercanvi d’informació, recursos i tàctiques entre grups locals de tot Europa i de fora del continent, centrant-nos en els següents objectius:

Oferir un centre de recursos útils pels activistes.
Enllaçar els activistes amb experts que els puguin aconsellar.
Us podem enviar els recursos de World Carfree Network si ho sol·liciteu per e-mail. Promovem de manera activa l’ús lliure dels nostres recursos per a propòsits activistes d’abast local i promovem una política anti-copyright, excepte quan això pugui interferir amb les polítiques dels autors individuals i dels editors.

La majoria dels nostres recursos estan en anglès. Malgrat això, oferim adhesius en català i una varietat de Recursos Gratuïts -una pàgina web totalment gratuïta basada en informació i recursos i que us podeu baixar en arxius de text RTF, incloent alguns treballs clàssics per a integrants de campanyes anti-cotxe i activistes. Clica aquí per a Recursos Gratuïts.

Si no, busca aquí entre la nostra selecció de llibres, adhesius, videos i altres en angles.

FREESOURCES / RECURSOS GRATUITS

En aquesta pàgina trobaràs les millors propostes en Recursos Gratuits.

Ajuda’ns a ampliar l’oferta de Recursos Gratuïts: fes-nos saber si tens o coneixes llibres, articles, posters o postals que puguem oferir aquí. Gràcies.

DONEU SUPORT A Carbusters!

Per tal d’ “alimentar-se a sí mateix” i portar a terme els seus projectes de manera efectiva, Carbusters depèn del suport financer de gent de tot el món que valora la nostra feina. D’acord amb això, tenim establerts tres nivells d’afiliació, cadascun incloent una subscripció a la nostra revista així com alguns regals extres per agrair-te la teva generositat.

 • Membre: inclou una subscripció anual a la revista, un llibre (CARtoons d’Andy Singer, Roadkill Bill de Ken Avidor o The Little Driver de Martin Wagner) i un assortit d’adhesius per a bicicleta. (EUR30, CZK600, GBP20, USD30, AUD50)
 • Fan: inclou una subscripció anual a la revista i dos llibres (CARtoons d’Andy Singer, Roadkill Bill de Ken Avidor o The Little Driver de Martin Wagner). (EUR50, CZK1000, GBP35, USD50, AUD80)
 • Fanàtic: inclou una subscripció de dos anys a la revista, un exemplar de Carfree Cities de J.H. Crawford i un altre llibre (CARtoons d’Andy Singer, Roadkill Bill de Ken Avidor o The Little Driver de Martin Wagner). (EUR100, CZK2000, GBP70, USD100, AUD 160)
 • Només la subscripció anual a la revista: quatre números de la revista Carbusters. (EUR16, CZK160, GBP10, USD16, AUD20)*
 • Només la subscripció per a dos anys a la revista: vuit números de la revista Carbusters. (EUR26, CZK260, GBP16, USD26, AUD32.50)*

* Els europeus de l’Est i ciutadans de països del “Tercer Món” paguen un terç de la tarifa occidental a les subscripcions de la revista.

Una altre raó per unir-te o subscriure’t: Detour Publications, una entitat sense ànim de lucre especialitzada en llibres sobre transport sostenible i recursos multimèdia, ofereix ara un 10% de descompte pels membres i els subscriptors de Carbusters! Contacta amb Detour a www.detourpublications.com o envia’ls un e-mail a info@detourpublications.com per a més detalls.

Apunta’t o subscriu-te on line per targeta de credit.

Apunta’t o subscriu-te per mail: Si et plau envia’ns un bitllet o una Butlleta de Subscripció omplerta, amb el teu pagament inclòs (les opcions estan descrites a sota) a la següent adreça:

World Carfree Network
Krátká 26
100 00 Praha 10
Czech Republic

Carbusters accepta xecs dels EUA, Gran Bretanya, Austràlia i França. També acceptem ordres postals internacionals de diners (que es puguin canviar en CZK o USD), i pagament al comptat en totes les monedes mencionades anteriorment. Si us plau tingueu en compte que els xecs dels EUA han de provenir d’un banc dels EUA (l’adreça del banc que s’estipula al xec ha de ser als EUA). Les transferències bancàries es poden fer amb acord. Preguntes? Contacteu-nos a editors@carbusters.org.

Esperem tenir notícies teves!

IMPLICA’T!

Què pots fer per Carbusters?

 • Lincar la web del teu grup a www.carbusters.org
 • Afegir el teu grup al nostre directori de contactes mundial i encoratjar altres grups a fer el mateix.
 • Enviar-nos material (articles, cartes, clips de notícies, fotos, obres d’art) per a publicar a la nostra revista.
 • Enviar notícies per al nostre butlletí mensual abans del final de cada mes.
 • Enviar-nos feedback: Què penses dels nostres projectes actuals i què es podria millorar? Quins serveis o materials que ara no oferim serien útils per a tu?
 • Uneix-te com a membre o subscriu-te a la nostra revista. Regala una afiliació o una subscripció als amics o la família. Fes una donació per ajudar-nos a continuar la nostra feina. Vés a www.carbusters.org/subscribe.
 • Ajuda’ns amb les traduccions. Ho necessitem especialment de l’anglès a l’alemany i l’espanyol. Si us plau contacta’ns.
 • Pregunta a les teves llibreries si pots portar la revista Carbusters perquè la tinguin al seu establiment i/o els llibres publicats per Carbusters, o converteix-te en un distribuïdor tu mateix i et pots quedar un terç de les vendes pel teu grup anti cotxes.
 • Informa altres persones sobre Carbusters i els seus projectes.

Que pots fer gràcies a Carbusters?

 • Educar-te i educar els altres utilitzant llibres i articles on-line que estan a la teva disposició al Centre de Recursos.
 • Estar informat tot llegint la nostra revista i el nostre butlletí mensual.
 • Organitzar una acció o un esdeveniment durant els Dies Mundials Sense Cotxes, i penjar el teu esdeveniment on-line. Vés a www.worldcarfree.net/wcfd per a més detalls.
 • Utilitzar el grafisme del nostre Graphics Book, els CARtoons d’Andy Singer o Roadkill Bill de Ken Avidor’s per animar els butlletins de notícies, fliers, posters i altres materials que tu o el teu grup publiqueu.
 • Assistir a una de les nostres Conferències bianuals Per a Ciutats Sense Cotxes.
 • Trobar grups de tot el món que treballen en temes de transport, a través del nostre Directori Mundial de Contactes.

Què pots fer sense tenir en compte Carbusters?

Malgrat ser conscients de la nostra importància, admetem que no hauries de reemplaçar la dependència del cotxe per la dependència de Carbusters…

 • Viu sense cotxe! Camina! Vés en bici! Utilitza el transport públic!
 • Actua localment. Fica’t en els grups activistes locals a favor de la bicicleta, els peatons o el transport públic. Si no existeixen grups així a la teva localitat, troba gent que pensi com tu i munteu un grup vosaltres mateixos!